Social Media

Need more?

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Τα σχολεία αποτελούν τους πιο βασικούς και μόνιμους αποδέκτες των μουσείων και οργανισμών. Οι επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και η συμμετοχή των σχολικών ομάδων σε δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική εμπειρία για τους μαθητές, αλλά και να εμπλουτίσουν ουσιαστικά το σχολικό μάθημα.

Η εμπειρία μέσα στο μουσείο χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από τις ιδιαίτερες ποιότητες μάθησης, που προσφέρονται μέσα από την υλική υπόσταση των μουσειακών αντικειμένων και την επικοινωνία των μαθητών με αυτά. Τα αντικείμενα προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης ικανοτήτων και εξάσκησης δεξιοτήτων. Η παρατήρηση, η περιγραφή, η σύγκριση, η αλληλεπίδραση αλλά και η έκφραση προσωπικών συναισθημάτων, απόψεων, κρίσεων και η συζήτηση αποτελούν στοιχεία της προσέγγισης των αντικειμένων και της γνώσης που κρύβεται μέσα σε αυτά. Τα μουσειακά εκθέματα παρέχουν εξάλλου ποικίλες δυνατότητες για διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση, μέσα από την οποία μπορεί να δοθεί μια άλλη διάσταση στη σχολική γνώση. Τα μουσεία, χάρη στον ιδιαίτερο εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, μπορούν να αποτελέσουν έναν ουσιαστικό σύμμαχο για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της σχολικής πραγματικότητας, καθώς προσφέρουν διαφορετικά είδη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας στο Διεθνές Ίδρυμα Μ. Αλεξάνδρου

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου

  Εκπαιδευτική επίσκεψη του 8ου Δημοτικού Κατερίνης  που αφορούσε περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου με ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του μεγάλου στρατηλάτη Αλέξανδρου. Καθώς επίσης παρακολούθηση προβολής εκπαιδευτικών ταινιών από το Πλανητάριο με θέμα "Ιστορία Μακεδονίας και Θράκης" και από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με θέμα "Αρχαία Ολυμπία & Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες" από παιδιά και εκπαιδευτικούς. 

 

 

Εκδρομικός προορισμός το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


DSC 0016

 

DSC 0019

 

DSC 0028

 

DSC 0035

 

DSC 0042

 

DSC 0046

 

DSC 0051

 

DSC 0056

 

DSC 0086

 

DSC 0090

 

DSC 0097

 

DSC 0100

 

 

 

 

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου

Δύο προβολές από το πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας που προσεχώς θα αρχίσει και επίσημα να λειτουργεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρακολούθησαν το πρωί της Τετάρτης 14 Μαΐου 2014, μαθήτριες και μαθητές από την Τετάρτη τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Καταφιώτικα). Το πρόγραμμα, προς το παρόν, περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δημιουργίες από την αρχαιότητα.

Η Αρχαιολόγος και Εκπαιδευτικός κ. Διονυσία Τσίρουπραγματοποίησε ξενάγηση γύρω από την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές οδηγήθηκαν σε ειδικό χώρο που γίνονται οι προβολές της Εικονικής Πραγματικότητας και παρακολούθησαν δύο δημιουργίες σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και με το «Σπίτι του Διονύσου» στη Μακεδονία.

Μετά το πέρας της ξενάγησης και των άλλων δράσεων στο Αλεξάνδρειο ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Βασίλης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε καταρχήν στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου λέγοντας ότι σε σχέση με το παρελθόν βλέπει «μια σημαντική βελτίωση, και στον χώρο γενικότερα, αλλά και στα όσα παρακολουθήσαμε εδώ, από τους ειδικούς».

Ιδιαιτέρως όμως μίλησε για το πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας λέγοντας ότι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Παρακολουθώντας την προβολή ένιωσα κι εγώ κάποια στιγμή ότι βρισκόμουν στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιου είδους προγράμματα. Εύχομαι σε όλους δύναμη».

 

 

DSC 0023

 

DSC 0027

 

DSC 0033

 

DSC 0034

 

DSC 0036

 

 

 

 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Νέα εποχή στο Αλεξάνδρειο με προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

DSC 0052 -

DSC 0053 -

DSC 0067 -

DSC 0147 -

DSC 0157 -

DSC 0163 -

DSC 0198 -

 

 

Σχολικές Επισκέψεις στην έκθεση "Κειμήλια Απελευθέρωσης της Μακεδονίας. Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 -1913"

 

1

2

6

7

8

9

DSC01138

DSC01140

DSC01167

DSC01170

DSC01178