Social Media

Need more?

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/07/2014

 

 

 

5 Ιουλίου 2014.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.Ι.Μ.Α.

 

Χρώμα Ολυμπιάδας στο Αλεξάνδρειο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης

 

* ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Α. Δ.Ι.Μ.Α. ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Γ. Δ.Ι.Μ.Α ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛ.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΊΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.ΠΑΣΧΑΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ κ. ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

 

 

 

Xρώμα Ολυμπιάδας με γεύση Ελλάδας είχε η επίσημη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο υπό την αιγίδα του  Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τόσο η τελετή έναρξης όσο και οι αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του τρεις φορές Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη, του ανθρώπου και αθλητή που δόξασε την Ελλάδα και που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στις 23 Μαΐου 2014, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Η ΤΕΛΕΤΗ

Επρόκειτο για μια άρτια, μοναδικής αισθητικής εκδήλωση στο επιβλητικό κτίριο του Αλεξανδρείου, πλημμυρισμένη από χρώματα και μελωδίες. Ήταν μια τελετή που περιλάμβανε παρέλαση εθνικών ομάδων πάλης, με ποικίλα δρώμενα και την συμμετοχή χορωδιών της Πιερίας και πλήθους καλλιτεχνών και χορευτών.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο κ. Αλέξης Κωστάλας, και καλλιτεχνικός διευθυντής ο κ. Ευθύμιος Μαυρίδης, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο κ. Ανδρέας Μιχαήλ. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η τελετή μεταδίδονταν σε ζωντανή παγκόσμια διαδικτυακή μετάδοση.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

«Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε στην πανέμορφη Μακεδονία ένα τέτοιας παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, σ’ αυτό το κέντρο του παγκόσμιου Ελληνισμού», ανέφερε ο Αλέξης Κωστάλας κατά την έναρξη της τελετής.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη, έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Ολυμπιονίκης, Κώστας Κουκοδήμος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση: «Θέλω να συγχαρώ, καταρχήν, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου για την πραγματικά μεγαλειώδη σημερινή αυτή εκδήλωση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αναγνωρίζετε την προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές και κυρίως οι αθλητές της πάλης».

Επίσης, ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε ευχαριστίες και σε όλους εκείνους που συμπαραστέκονται «στην προσπάθεια που κάνουν Έλληνες και ξένοι αθλητές για να αναδείξουν το άθλημα της πάλης» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άθλημα που για εμάς τουλάχιστον τους Έλληνες κρατάει από την αρχαία Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Για τη δράση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, εδώ και έναν χρόνο, έκανε λόγο, στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου: «Την τελευταία χρονιά έχουν γίνει πολύ περισσότερες εκδηλώσεις απ’ όσες έγιναν από το 1991 έως το 2013.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε το συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και γκρινιάζαμε διότι δεν γίνονταν εκδηλώσεις. Φέτος αρχίζουμε να γκρινιάζουμε διότι γίνονται πολλές εκδηλώσεις και δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε άλλες εκδηλώσεις που γίνονται σε άλλες περιοχές.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι σωστό γίνεται, είναι κάτι που το χρειαζόμασταν εδώ σ’ αυτή την περιοχή, είναι κάτι που αγκαλιάζει τους σκοπούς του Ιδρύματος, γι αυτό και θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τις παμμακεδονικές Ενώσεις, την κ. Γκατζούλη και τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη, διότι έτσι όπως τώρα ξεκινήσαμε, νομίζω ότι θα πάμε δυνατά, θα πάμε ψηλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανασίου.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Δ.Ι.Μ.Α. ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Ιδρύματος και Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, ανέφερε τα εξής:

«Καλώς ήρθατε στο κέντρο του παγκόσμιου Ελληνισμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι κοντά σας σήμερα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο σαν φάρος εκπέμπει φως σε όλους τους τομείς, τώρα και στον αθλητισμό και σήμερα στο άθλημα της πάλης, το οποίο είναι ένα αγώνισμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας». Καθώς επίσης επισήμανε ότι «Είναι ένα άθλημα που διδάσκει αξίες και ιδανικά, όπως την πειθαρχία, το σθένος, τη σεμνότητα και την τόλμη, εφόδια πολύτιμα για τη ζωή που διαμορφώνουν ισορροπημένους χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες. Αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός πως ο αθλητισμός προσφέρει πανανθρώπινες αξίες, όπου το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιέν αριστεύειν» προσφέρουν ασφαλή διέξοδο σε όλους»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ, NENADLALOVIC.

«Θεματοφύλακες της παράδοσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, NenadLalovic, τους ανθρώπους της Διοίκησης του Διεθνούς Ιδρύματος.

«Σ’ αυτές εδώ τις ακτές, σ’ αυτά εδώ τα βουνά, ήταν οι πρώτοι παλαιστές που αγωνίζονταν και εμείς είμαστε οι συνεχιστές αυτής της πολύ μεγάλης παράδοσης του ελληνικού πολιτισμού που έχει επηρεάσει και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Και είναι καλό να επιστρέφουμε κάποτε στην Ελλάδα για να βαπτιζόμαστε σ’ αυτό το πνεύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Lalovic.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΠΙΕΡΙΑΣ.

Ακολούθησε μήνυμα και ευχές για «καλή επιτυχία στους αγώνες», του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Ορφανού, που διαβάστηκε στην εκδήλωση, όπως επίσης διαβάστηκαν και μηνύματα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου ενώ τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εκπροσώπησε ο Αντιδημάρχος Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Ειδικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Ρουκάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί οι αγώνες ας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πιερίας μας, της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας». Και συμπλήρωσε: «Εσείς κ. Πρόεδρε του Ιδρύματος αποδείξατε μ’ αυτή την τελετή έναρξης ότι μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε την Πιερία, τη Μακεδονία, την Ελλάδα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ.

Καλώντας δίπλα του τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη, Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Κώστας Θάνος μίλησε για «μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση και μάλιστα όχι μόνο για το άθλημα της πάλης αλλά και για τον Ελληνισμό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, για την Ιστορία της χώρας, για την υποστήριξη της χώρας σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές».

Στη συνέχεια, μίλησε για την προσωπικότητα του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος, Διονύση Πασχάλη, λέγοντας: «Όταν ήρθα εδώ και συνάντησα τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον κ. Πασχάλη, και μίλησα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής, την κ. Γκατζούλη, που ήταν στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, με κατέπληξαν με την απλότητα και το ενδιαφέρον τους.

Είδα στο πρόσωπο του κ. Πασχάλη έναν άνθρωπο ιδιαίτερα εύστροφο, ιδιαίτερα ευφυή, ιδιαίτερα οργανωτικό, ο οποίος μου είπε ότι «θα τα φτιάξουμε όλα». Στην αρχή αναρωτήθηκα μήπως είναι κάποιος απ’ αυτούς που λένε πολλά αλλά κάνουν λίγα. Τον άκουσα να λέει ότι «χρειάζεται υποστήριξη ο Ελληνισμός» αλλά συνέχιζα να είμαι καχύποπτος, διότι όλα αυτά τα ακούμε πολλές φορές». Τελικά, όπως είπε ο κ. Θάνος, ο κ. Πασχάλης εννοούσε αυτό που είχε πει και έτσι οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη έναρξη παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Πρόεδρε του Διεθνούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, όλοι εμείς, Έλληνες και ξένοι αθλητές, ευχαριστούμε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και εσένα προσωπικά, καθώς και την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής», είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ.

«Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού», είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Διονύσης Πασχάλης, απευθυνόμενος τόσο προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας όσο και προς τον κόσμο.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, διότι ξέρω ότι όλοι μας κουραστήκαμε από τα πολλά λόγια. Είναι πλέον καιρός για πράξεις. Σ’ αυτές τις προσπάθειες δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Η πατρίδα μας έχει αξιόλογους ανθρώπους. Είναι καθήκον όλων μας να τους αναδείξουμε.», ανέφερε ο κ. Πασχάλης.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ

Μετά τους χαιρετισμούς, η Πρόεδρος της Α.Α του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, τίμησε τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, NenadLalovic, για την προσφορά του στο άθλημα της πάλης καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Ε.Γ. του Δ.Ι.Μ.Α Διονύσης Πασχάλης τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη .

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Θάνος τίμησε την Πρόεδρο της Α.Α. κ. Γκατζούλη ενώ ο κ. NenadLalovic τίμησε τον Πρόεδρο του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Πασχάλη. Τέλος, ο υπεύθυνος της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης στην άμμο Στέφανος Καζαριάν τιμήθηκε για τα 50 χρόνια συνεχούς προσφοράς του στο άθλημα, όπως επίσης τιμήθηκε και ο Παναγιώτης Καλτσίδης, ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο, με την πλακέτα να δίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Η κήρυξη έναρξης της τελετής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο έγινε από τον Πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, NenadLalovic, ο οποίος παρέλαβε το κλαδί ελιάς από τις Ιέρειες.

http://www.alexandreon.edu.gr/

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: +302352021000